Open NK Studenten

Studeer jij aan een HBO of WO instelling en wil je graag de sfeer proeven van een studentenzwemwedstrijd? Grijp je kans en wie weet noem jij jezelf een jaar lang Nederlands Kampioen Studentenzwemmen op jouw favoriete afstand(en)! Om mee te doen aan het Open NK Studenten is de enige vereiste dat je lid bent van een zwemvereniging. Dit hoeft geen studentenzwemvereniging te zijn en mag ook een burgervereniging zijn. Na afloop van de wedstrijd worden maaltijden verzorgd en wordt er een (thema)feest geörganiseerd. Alle deelnemers zijn altijd uitgenodigd om aan deze extra onderdelen deel te nemen! Voor studenten die na het feest willen blijven slapen wordt geprobeerd om slaapplekken bij leden van de organiserende vereningen te regelen. Studenten die geen gebruik kunnen maken van het ov-nachtnet en/of ver weg van de feestlocatie wonen kunnen gegarandeerd aanspraak maken op een slaapplek.

Het Open Nederlandse Kampioenschap Studenten (ONKS) van seizoen 2019-2020 werd op zaterdag 29 februari 2020 gehouden. De strijd onder de studenten vond plaats in de Optisport Sportboulevard van Dordrecht (50m). In samenwerking met de KNZB en Stichting NSZ was studentenzwem- en waterpolovereniging D.S.Z. WAVE de organisator van de 3e editie van dit kampioenschap. Studentensport Nederland (SSN) heeft een aftermovie gemaakt die via deze link is te vinden! Lees meer over het laatste ONKS op onze nieuwspagina.

Het volgende ONKS zal plaatsvinden op 25 februari 2023 in Amersfoort/Wageningen. De kosten van de wedstrijd bedragen €7,50. Hiervoor mag je twee individuele starts maken en meedoen aan de estafettes. Wanneer de officiële inschrijvingen openen, kan je je inschrijven door het lxf bestand in te vullen en op te sturen naar nkinschrijvingen@knzb.nlDe kosten om te blijven eten en/of te feesten zijn samen €8,00 . Slaapplaatsen kosten €2,00 per nacht, voor zowel de vrijdag- als zaterdagnacht. De kosten van het volledige evenement (incl. wedstrijd, eten, feest en twee overnachtingen) zijn dus €19,50. Daarnaast worden er ook bussen geregeld tussen Amersfoort en Wageningen. Hiervan kun je gebruik maen voor €5-10 (enkele reis) en €10-20 (heen en terug). In schrijven kan via dit formulier. De deadlines voor opgave en wijziging zijn op 11 februari en 19 februari, respectievelijk. Het zwemprogramma is als volgt: