NK Studenten Open Water

Sinds 2013 wordt naast de competitie en het ONKS in het binnenbad ook een NK Studenten Open Water georganiseerd. Deze wedstrijd vindt plaats in de zomermaanden en is toegankelijk voor alle studenten die studeren aan een HBO- of WO-instelling.

Dit jaar zal het NK Studenten Open water plaats vinden op zondag 16 juni 2024, in het Huigpark (2312 CX, Leiden). Op het programma staan de volgende afstanden:

  • 1000m schoolslag
  • 1000m vrije slag
  • 4x100m vrije slag estafette

De organiserende vereniging van deze editie van het NK Studenten Open Water is de Eerste Leidse Studenten Zwem- en Waterpolo Vereniging (E.L.S.Z.W.V.) Aquamania. De kosten zijn €11 voor één afstand en €15 als je beide afstanden wilt zwemmen. Meedoen aan de estafette kost €1 per persoon. De Swim-In heeft dit jaar een elektronische waarneming, welke €3 kost als je deze wilt huren. Een papieren programma boekje is aan te schaffen voor €1. 

Als zwemmers willen meedoen aan andere afstanden (3000m vrije slag of ‘prestatietocht’), kunnen ze zelf aanmelden op de Swim-In website of OLOWIS. 

Voor het aanmelden voor de 2024 edititie kan het formulier onderaan de pagina worden gedownload en ingevuld en worden opgestuurd naar zwemmen@aquamanialeiden.nl. De deadline voor aanmelden voor het NK Studenten Open Water is 28 mei 2024. Voor meer informatie, kijk op https://www.swiminleiden.nl/ of mail naar zwemmen@aquamanialeiden.nl.

De NKS Open Water records zijn hieronder te vinden: