Seizoen 2022-2023 (NSZK’s)

Tijdens het seizoen 2022-2023 hebben ALLE zwemwedstrijden weer in originele staat kunnen plaatsvinden! Het was een mega gezellig jaar, waarbij een recordaantal deelnemers hebben kunnen deelnemen!

NSZK I – Nijmegen (7-9 oktober)
Het studenten zwemseizoen is in Nijmegen meteen goed afgetrapt met een mega gezellig NSZK! Omdat er zoveel enthiousiaste deelnemers waren, is de pre-borrel locatie gewijzigd naar een grotere ruimte, bij Heidi’s Skihut. Op zaterdag stroomde het Sportfondsenbad al snel vol met alle gemotiveerde zwemmers. Nadat iedereen zijn plekje aan de zijkanten en op de tribune had gevonden, klonk het startsignaal van de scheids. Er is deze middag hard gezwommen EN veel gelachen. Na afloop van de wedstrijd hebben we nog gezellig gegeten in het bad en heeft een grote groep deelnemers zich verplaatst naar Café van Buren. Hier is er nog lang gefeest met het thema beestenbende en zijn alle spanningen van de dag er weer uit gedanst. Lieve NSZKcie, hartelijk bedankt voor jullie spetterende bijdrage aan deze start van het seizoen!

NSZK II – Rotterdam (9-11 december)
Na het eerst succesvolle NSZK in Nijmegen was het dan tijd voor Rotterdam om te laten zien wat ze in huis hebben. Met 10 banen was het bad in Zwemcentrum Rotterdam een stukje groter dan in Nijmegen en dat was maar goed ook! Door het recordaantal deelnemers kon er gelukkig nog steeds snel door het programma gezwommen worden. Ook was het fijn dat er gebruik werd gemaakt van elektronische tijdswaarneming, waardoor de uitslagen gelijk te zien waren! Zwemmers werden luidskeels aangemoedigd zo hard mogelijk te zwemmen en na een lange middag was iedereen moe maar voldaan. Na de wedstrijd is er nog genoten van een lekker bord pasta en was het alweer tijd voor het feest! Met het thema Sexy Santa werden de beste outfits uit de kast geplukt. Ondanks een beetje chaos over de feestlocatie, die erg last-minute nog werd verplaatst, was het toch een mega gezellige avond en is er tot in de vroege uurtjes doorgefeest! Ook de NSZKcie van Ragnar enorm bedankt voor jullie inzet voor de organisatie van dit fantastische evenement!

ONKS – Amersfoort (24-26 februari)
Het ONKS heeft dit seizoen plaatsgevonden in het het Amarenabad in Amersfoort, een prachtig zwembad! De organisatie vond plaats vanuit Wageningen, wat soms voor enige moeilijkheden zorgde, maar de commissie was ontzettend gemotiveerd! Ook op deze wedstrijddag is er weer hard gezwommen en luidkeels aangemoegdigd. Wat deze dag zelfs nog een stukje leuker maakte, waren alle uitreikingen van de medailles die tussendoor plaatsvonden en de KNZB mascotte die iedereen aanmoedigde vanaf de zijkant. Voor het avondprogramma is de groep zwemmers naar Wageningen gereisd om hier eerst pizza te eten en daarna in een bunker de nacht voort te zetten. Ook dit feest was weer erg geslaagd, medemogelijk gemaakt door het radje waar aan gedraaid mocht worden. Lieve organiserende commissie, het was niet altijd even makkelijk, maar jullie mogen trots zijn op het evenement dat jullie hebben neergezet!

NSZK III – Amsterdam (14-16 april)
Na het deelnemersrecord op het vorige NSZK, is dat record in Amsterdam nogmaals verbroken. En dat was niet het enige Stichting NSZ record dat is gesneuveld. Menig zwemrecord van Stichting NSZ is hier namelijk ook verpulverd. Het weekend begon bij de pre-borrel, gehouden bij Café het Plantsoen, waarbij je zeer toepasselijk uit kon kijken over een zwembad. De volgende dag zijn meer dan 500 deelnemers afgereisd naar het Sloterparkbad. Ook dit was een prachtig bad, waarbij we zelfs de luxe hebben gekend van genoeg ruimte op de tribune én een apart inzwembad. Daarnaast werd ook dit NSZK gebruik gemaakt van elektronische tijdswaarneming. Echt een verwennerij dus voor al deze deelnemers. Na de wedstrijd hebben in het bad nog genoten van een bord pasta en zijn veel deelnemers terug gereisd richting het centrum van de stad, om bij de L.A.N.X. sociëteit het feest op gang te brengen. Met goedkope munten en leuke hitjes is er tot in de late uurtjes doorgefeest met het thema ‘When I grow up’. SPONS was hiervoor natuurlijk toepasselijk als escorts gekleed. Al met al weer een weekend voor in de boeken, dankjewel NSZKcie van SPONS!

NSZK IV – Enschede (2-4 juni)
Het is natuurlijk een zware taak om zo’n pracht seizoen met een spetter te kunnen afsluiten, maar wat heeft deze NSZKcie het toch goed gedaan! Een groot deel van de leden heeft dit weekend op de camping vlak bij het zwembad vertoeft en een ander deel heeft city centre Enschede mogen bewonderen. Het weekend begon al erg gezellig met een goed bezochte pre-borrel naast het zwembad, waarbij de prachtigste bommetjes zijn gemaakt. Na een korte nacht slapen was het tijd voor de laatste wedstrijd van het jaar! Naast het 25m buitenbad was het goed bakken in de zon, waar dan ook veel van is genoten. Tijdens deze wedstrijd zijn telefoon gebruikt om de tijden bij te houden, maar ook de telefoons kregen het heet van de zon. Toch is er ook weer hard gezwommen en is de middag afgesloten met een heuze bierestafette en pizza’s. Dan was het tijd voor iedereen om zich om te kleden in de outfits voor het thema ‘Whale of Wallstreet’. Al snel was iedereen present in de sociëteit van Audentus en is er tot in de vroege uurtjes doorgefeest. Vooral voor De Golfbreker kon de blijdschap niet ontbreken, aangezien zij dit jaar het kampioenschap hebben gewonnen! Bedankt aan de NSZKcie die mega hard heeft gewerkt om dit zonovergote evenement neer te zetten!

Studenten Open Water Kampioenschappen – Swim-in Leiden (11 juni)
Dit jaar heeft de 11e editie van de Swim-in mogen plaatsvinden in de grachten van Leiden. Tijdens dit evenement vinden ook de Nederlandse Studenten Open Water Kampioenschappen plaats! Menig student was hiervoor dan ook aanwezig. Op de 1000m vrije slag en 1000m schoolslag mocht er gestreden worden voor de landstitel! Ook heeft er een gemengde 4x100m vrije slag estafette plaatsgevonden, welke zowel gezellig als competitief was. Kortom, het was een gezellige en zonnige dag waarbij de deelnemers hebben genoten! Bedankt Aquamania voor de organisatie!