Resultaten NSZK I Groningen

Op 9 oktober 2021 vond het eerste NSZK van het seizoen 2021/2022 plaats. Na een anderhalf jaar lange pauze, kon deze editie van het NSZK eindelijk plaatsvinden. De sfeer was geweldig en alle studentenzwemverenigingen van Nederland waren aanwezig en enthousiast om te racen. De vereniging G.S.Z.V. De Golfbreker organiseerde de wedstrijd succesvol in het sportcomplex Heerenveen. Anders als in vorige jaren, barstte het feest al op de vrijdag avond los en niet pas na de wedstrijd op de zaterdag avond. Hierdoor kwamen de volgende ochtend een paar zwemmers met brakke hoofden het zwembad binnen gelopen. Maar na het inzwemmen was iedereen weer fris en klaar om met de wedstrijd te beginnen.

In totaal waren er 410 deelnemers. Er werden drie Stichting NSZ records gebroken, één voor de 100 meter vrije slag Dames, één voor de 200 meter schoolslag Heren  en één voor de estafette 4×100 meter vrije slag Dames. Het nieuwe record op de 100 meter vrije slag werd gezwommen door Silke Huisman van A.S.Z.V. SPONS en staat nu op 56.87. Het nieuwe record op de 200 meter schoolslag werd gezwommen door Koen Koster van M.S.Z.V. Tiburon met een tijd van 2:16.34. Ook het nieuwe 4×100 meter vrije slag record werd gezwommen door het team van A.S.Z.V. SPONS met Tamara Grove, Myrna Duijven, Silke Huisman en Irene Teufer en staat nu op 3:54.37.

De eerste ronde van het NSZK wordt gewonnen door A.S.Z.V. SPONS met 1084.64 punten. Dicht gevolgd op de tweede plek komt G.S.Z.V. Golfbreker met 1093.84 punten en op de deerde plek M.S.Z.V Tiburon met 1171.77 punten. Het was een kop aan kop race en het bleef spannend tot het einde.

Wedstrijden zoals dit NSZK kunnen niet plaatsvinden zonder de hulp van officials, scheidsrechters en vrijwilligers. De speakers zorgden ervoor dat al deze mensen meermaals een welverdiend applaus kregen. Nogmaals onze dank! En bedankt Golfbreker voor de organisatie! Wij kijken uit naar de tweede ronde die op 11 december in Leiden zal plaatsvinden.

De offciële resultaten van NSZK I Groningen: