Nabeschouwing NSZK I Wageningen

Het eerste NSZK weekend zit er inmiddels alweer even op en we kijken al uit naar het volgende NSZK. Dit eerste NSZK is georganiseerd door Aquifer!

Met een vrij pittig programma voor de boeg, in het bijzonder voor een eerste ronde, zijn er in zwembad de Peppel bijna vierhonderd deelnemers van start gegaan. Met name de 400 meter wisselslag en 200 meter schoolslag springen uit het oog.

De strijd zat er vanaf moment één al gelijk in. Tiburón ging voortvarend van start op de 4×50 meter rugslag gemixt (Sem Hermans, Manon Koster, Koen Koster en Giulia Stroink) en verpulverde in programma 1 het Stichtingrecord met ruim een seconde naar 1:54.84. Tevens het eerste team van SPONS zwom onder het record, maar bleek toch een seconde te langzaam voor de haaien van Tiburón.

Tijdens de wedstrijd bleef de spanning erin, want een duidelijke winnaar kwam gedurende de middag niet naar voren. Telkens waren het, als van ouds, De Golfbreker en SPONS die de eerste plek wisten te bemachtigen, maar ook Nayade en Tiburón mengden zich in die strijd.

Ondertussen wist Thom de Boer nog twee maal een Stichtingrecord te verbroken op de nummers 50 meter borstcrawl (22.31) en 100 meter vlinderslag (54.12). Beide records stonden nog niet op zijn naam, waardoor Thom de Boer nu in het bezit is van drie individuele kortebaan records.

De wedstrijd sloot af met 4×100 meter wisselslag voor de heren. Hier ging SPONS ruim met de winst ervandoor in 3:51.41. Bij de dames werd afgesloten met 4×100 meter vrije slag, wat tevens werd gewonnen door SPONS en knap onder de vier minuten bleef.

De wedstrijd ging niet helemaal zonder slag of stoot, waardoor het berekenen van de uitslag op de avond zelf niet mogelijk bleek. Desalniettemin heeft iedereen er een leuk feest van gemaakt in Wageningen!

Uiteindelijk is de winnaar van NSZK I De Golfbreker geworden met een minimaal verschil voorsprong verschil op SPONS. Het belooft ook dit seizoen weer een spannende strijd te worden!

Aquifer bedankt voor de organisatie van NSZK I! Het Zinkstuk: maak je alvast klaar voor NSZK II, want het belooft een hete strijd te gaan worden!