Nabeschouwing NSZK 3 Amsterdam

Afgelopen weekend, een maand na het ONKS in Rotterdam, vond de derde NSZK ronde plaats in Amsterdam. Het weekend werd goed begonnen op vrijdagavond met een drankje bij de Bierfabriek. Op zaterdagochtend verschenen de meeste zwemmers fris en fruitig aan de start bij de wedstrijd, welke werd gezwommen in het Sloterparkbad. De wedstrijd werd goed verkondigd door de speakers die voor vele bijnamen hadden voor de zwemmers en tussendoor iedereen goed vermaakten met leuke muziek. Het beloofde een grote wedstrijd te worden, aangezien de verenigingen zich met velen hadden aangemeld.  Daarnaast was de strijd tussen de koploper (De Golfbreker) en de nummer twee in het klassement, de organiserende vereniging, SPONS, erg spannend!

De wedstrijd werd zoals gewoonlijk afgetrapt met een mix estafette 4×50 vlinder. SPONS liet op deze afstand zien dat ze klaar waren voor de strijd en wonnen de estafette, gevolgd door maar liefst twee teams van De Golfbreker.

Bij de persoonlijke afstanden wisselden de winnaars elkaar af. Zo wonnen zwemmers van onder andere  SPONS, De Golfbreker, Het Zinkstuk, WAVE, Nayade en Tiburón de individuele afstanden.  Er werden deze wedstrijd ook meerdere Stichting NSZK records verbroken. Thom de Boer van SPONS verbrak onder andere het record op de 50m vrije slag met een tijd van 22.33 en het record op de 50m vlinderslag met een tijd van 24.04, Laura Rolink van Het Zinkstuk verbrak het record op de 200m rugslag met een tijd van 2:28.99, Ensger Kotterink van De Golfbreker verbrak eveneens het 200m rugslag record met een tijd van 2:10.85 en Ties Elzerman van SPONS verbrak zijn eigen stichting NSZK record op de 50m schoolslag met één honderdste, het nieuwe record is nu 27.75. Ook op de dames estafette 4×50 wisselslag is een nieuw Stichting NSZK record gezwommen. Deze is gezwommen door Sanne Ditzel, Mirl de Boer, Irene Teufer en Tamara Grove van SPONS met een tijd van 2:04.40. Nayade won bij de heren de 4×100 vrij estafette gevolgd door SPONS en de Golfbreker.

Alle records zwemmers en winnaars, van harte gefeliciteerd!

Na de wedstrijd had SPONS voor alle zwemmers die mee wilden eten pizza’s gehaald, waarna ze allemaal terug konden keren naar de slaaplocaties om zich klaar te maken voor het feest met het thema ‘Tijdmachine’! Met verschillende thema’s zag het er kleurrijk uit en iedereen had zin om te feesten na deze geweldige ronde. Om 0:00 probeerde Vincent, zonder microfoon, de uitslag bekend te maken. Een klein kwartier later werd het duidelijk: na een spannende wedstrijd was het deze keer A.S.Z.V. SPONS die de winst in eigen huis pakte. Met ongeveer 25 seconden verschil pakten zij deze ronde! Voor het eindklassement betekende dit dat SPONS nu met 16 seconden voor staat op de nummer twee G.S.Z.V. de Golfbreker.

Gefeliciteerd!

De individuele uitslag van de wedstrijd en van het klassement zijn hier te vinden.

A.S.Z.V. SPONS heel erg bedankt voor het organiseren van NSZK 3! Helaas moeten we nu allemaal iets langer wachten tot de volgende wedstrijd. De strijd is nog niet gestreden! Wij hopen jullie allemaal weer te zien op 15 juni in Enschede, waar we (hopelijk) met mooi weer kunnen zwemmen in het buitenbad op de campus!