Nabeschouwing NSZK 2 Groningen

Het tweede NSZK weekend zit er helaas alweer op. Na het vele reizen door alle studenten zwemverenigingen uit Nederland richting Groningen, zitten we nu allemaal weer met onze neus in de boeken. Hierbij is een terugblik naar dit geweldige weekend wel een mooie afleiding.

Nadat alle verenigingen veilig met de treinen aan waren gekomen op vrijdag werd het weekend afgetrapt met een preborrel bij A.S.V. Dizkartes. Met bier voor maar één euro en eierballen voor de nachtelijke snack werd er al flink gefeest voordat de wedstrijd al begonnen was.

De wedstrijd werd afgetrapt met de 4×50 schoolslag mix estafette waar het eerste team van SPONS de overwinning pakte met wel vier seconden verschil, waarna niet één maar twee estafette teams van de Golfbreker volgden. Gedurende de wedstrijd wisselden de winnaars zich per afstand regelmatig af. Zo zijn er eerste plekken gepakt door SPONS, Golfbreker, Wave en het Zinkstuk.

Een verassing stond ons te wachten in de pauze toen er opeens een wet T-shirt contest ontstond tussen genomineerden van besturen! Wie deze wedstrijd gewonnen heeft, is voor ons nog een raadsel. Na de pauze was de wedstrijd nog net zo sfeervol, waarna de wedstrijd werd afgesloten met twee mega spannende estafettes, de 4×50 vrije slag heren en dames. De strijd was bij de heren dit keer tussen SPONS, Nayade en de Golfbreker waarna SPONS net de winst pakte met een halve seconde, hierna volgde Nayade als tweede en daarna de Golfbreker met een mooie derde plek.

Bij de vrouwen vond de strijd plaats tussen de Golfbreker en SPONS waar de Golfbreker de winst wist te pakken, gevolgd door SPONS en op de derde plek Tiburón.

Tijdens de wedstrijd zijn er twee Stichting NSZK records verbeterd. Allereerst slaagde Anne Fleur Willemsen van G.S.Z.V. De Golfbreker erin op de 50 vlinderslag met een tijd van 28.54, waar het oude record (28.73) al sinds 2009 niet verbroken was. Ook het dames estafetteteam van G.S.Z.V. De Golfbreker scherpte een Stichting NSZK record aan op de 4×50 vrije slag met 1:48.43. Gefeliciteerd allen!

Na de wedstrijd kon er genoten worden van een lekker bordje pasta in het zwembad. Hierna konden de zwemmers eerst naar de slaaplocatie toe om zichzelf om te toveren tot de mooiste circus artiesten. Vanaf 22.00 waren ze welkom in de Graanfabriek waar tot in de late uurtjes door gefeest kon worden. De uitslag van deze ronde was enorm spannend, maar uiteindelijk heeft A.S.Z.V. SPONS de winst gepakt! Met maar twee seconden verschil waren zij de winnaar van deze ronde, van harte gefeliciteerd! In de totaaluitslag staat nog steeds G.S.Z.V De Golfbreker bovenaan, gevolgd door A.S.Z.V. SPONS en op de derde plek Het Zinkstuk die het gat tussen de vierde plaats deze ronde iets groter heeft gemaakt.

Tijdens de wedstrijd en het feest werden er foto’s gemaakt door Caroline Damen, Tialda Prins en Lucas Bons van de Golfbreker, deze zijn terug te vinden op onze besloten Facebook pagina.

Na de uitslag werd er door de vele studenten doorgefeest en nog steeds door gestreden voor een andere beker, de integratiebokaal. Ook deze uitslagen zijn terug te vinden op de besloten Facebook pagina.

Nadat iedereen had genoten van een aantal biertjes en het toch wel tijd werd voor de circusartiesten om terug te keren naar de tenten, konden alle studenten op de aangewezen slaaplocatie terecht waar de volgende ochtend een ontbijt voor hen klaar stond. Op zondagochtend mochten ze, met volle maag, de lange reis weer naar huis maken.

Wij willen G.S.Z.V. De Golfbreker erg bedanken voor de organisatie van het afgelopen NSZK! Wij hebben er met zijn allen erg van genoten! Tot snel bij het Nederlands Kampioenschap Studenten in Rotterdam!