Nabeschouwing en Resultaat NSZK II Utrecht

Times flies when you’re having fun! Het tweede NSZK van seizoen 2019-2020 zit erop en wat was het een succes! Het Zinkstuk enorm bedankt voor de goede organisatie.

Met aan de start bijna 500 deelnemers was dit het best bezochte NSZK in jaren. Gelukkig hadden we in het mooie 50 meter bad De Krommerijn genoeg ruimte om iedereen een plekje te geven.

Net als in Wageningen bleek al vanaf programma 1 de pit er goed in te zitten. Wederom werd in het eerste programma een Stichting-record verbroken. Ditmaal door SPONS (Jordan Kraaijenhof, Noah de Schryver, Irene Teufer en Mirl de Boer). Samen snelden zij op de 4×50 meter schoolslag mixed naar 2:09.40!

Tevens benoemenswaardig is de grote opkomst van WAVE tijdens de wedstrijd. Dankzij een vrij waterpolo weekend stonden, op Golfbreker na, als grootste vereniging aan de start.

De zware programma’s die op het programma stonden waren deze keer 200 meter vrije slag en 200 meter wisselslag. Bij de heren bleek Koen Koster oppermachtig te zijn op de lange afstand en snelde zelfs twee maal naar de winst. Op de 200 wisselslag deed hij dit zelfs zo snel dat hij het Stichting-record verbrak met maar liefst vijf seconden naar 2:09.33! Bij de dames ging SPONS er twee keer met de winst vandoor. De 200 meter vrije slag werd gewonnen door Tamara Grove (2:10.30) en Irene Teufer tikte in 2:28.88 als eerste aan op de 200 meter wisselslag.

Zowel bij de mannen als de vrouwen stonden meer dan 100 deelnemers aan de start op de 50 meter vrije slag. Deze afstanden zijn gewonnen door Ian Minnigh (23.36) van Golfbreker en wederom wist Tamara Grove (27.78) te winnen.

SPONS domineerde niet alleen de mixed estafette, ook bij de overige estafettes kwam SPONS als snelste uit de bus. Onder andere deze zeges hebben ervoor gezorgd dat SPONS winnaar is van NSZK II! Directe concurrent Golfbreker volgt nu op een tweede plek. De overige top vijf blijft ongewijzigd.

Wedstrijden zoals dit NSZK kunnen niet plaatsvinden zonder de hulp van officials, scheidsrechters en vrijwilligers. De speakers zorgden ervoor dat al deze mensen meermaals een welverdiend applaus kregen. Nogmaals onze dank!

Het Zinkstuk bedankt voor de organisatie! Hopelijk zien we jullie in zulke grote getale weer bij WAVE in Delft voor het ONKS.